פתיחה

sources

  • עורך

    שלום לכולם, ממשיכים את הדיון בנושא הקהילה.   ראו את הקטע הזה עד הדקה ה16 (אורך הקטע כולו - 3:30 דק').… שלום לכולם, ממשיכים את הדיון בנושא הקהילה.   ראו את הקטע הזה עד הדקה ה16 (אורך הקטע כולו - 3:30 דק'). מה דעתכם על הדרך בה הוא מציג את הקהילתיות? מזדהים?   (להזכירם, למי שיש בעיות טכניות מוזמן לפנות למייל - meirfreedman@gmail.com) (צפיה בדעה במקור)
  • אוקימתא
    עזרא שרונה

    באופן בו הוא מציג קהילה זה אכן מעורר הזדהות אך בהקשר של הדברים "קהילה" הופכת להיות דבר מפחיד

    באופן בו הוא מציג קהילה זה אכן מעורר הזדהות אך בהקשר של הדברים "קהילה" הופכת להיות דבר מפחיד

    (צפיה בדעה במקור)
  • אוקימתא
    ימית עותמי

    , הדרך בה מוצגת הקהילתיות והאופן בה מוצגת גורמת להזדהותאך, "מלחיצה"בשל היכולת של יחיד לשאוב אחריו קהילה\קבוצה למען מטרה משותפתתוך כדי…

    , הדרך בה מוצגת הקהילתיות והאופן בה מוצגת גורמת להזדהות

    אך, "מלחיצה"בשל היכולת של יחיד לשאוב אחריו קהילה\קבוצה למען מטרה משותפת

    תוך כדי "ביטולו" (במקרי קיצון) של הפרט.

    בסופו של דבר לדעתי,מה שבעיקר יבדיל בין הזדהות לסלידה מקהילה

    -היא המטרה המשותפת של הקהילה.

    (צפיה בדעה במקור)
  • אוקימתא
    ניב בר-גיא

    , מגיב שוב כי תגובתי הראשונה נמחקה:הנחשול מציג את הצדדים האפלים שבקהילתיות: התאגדות סביב ססמאות, סמלים, אוייב משותף, פולחן אישיות…

    , מגיב שוב כי תגובתי הראשונה נמחקה:הנחשול מציג את הצדדים האפלים שבקהילתיות: התאגדות סביב ססמאות, סמלים, אוייב משותף, פולחן אישיות גזענות - הלוכדת בתחושת שייכות כוח ועצמה , אפרטים רבים בחברה הנמשכים לרצון ההשתייכות ותחושת הכוח והעצמה. לא כל התאגדות קהילתית כמובן מחוייבת ללכת בכיוון זה. ניתן לנצל את מקורות העצמה של השתייכות קהילתית, עצמה, כוח תחושת שייכות גם לתומים האמורים דווקא להגן על הדמוקרטיה בתנאי שתחומי זכויות המיעוט וערכי כבוד האדם, זכויות אדם שוויון וצדק חברתי עומדים לנגד עיני הקהילה. כלומר - ניתן לנצל את עצמתה של הקהילה בהשגת הישגים חברתיים אנושיים ראויים ולא בהכרח לסחוף אותה לפינות האפלות אליהם נסחפה לא פעם באידיאולוגיות הקיצוניות מימין ומשמאל במאה ה-20.

    יום טוב !

    (צפיה בדעה במקור)
  • אוקימתא

    , מצד אחד אני מסכים איתך, קהילה לא חייבת להיות איום לדמוקרטיה. אבל מצד שני, הבעיה בקהילה היא העדריות שהיא…

    , מצד אחד אני מסכים איתך, קהילה לא חייבת להיות איום לדמוקרטיה. אבל מצד שני, הבעיה בקהילה היא העדריות שהיא מייצרת. הליכה עיוורת אחר הרוב.

    הסרט אמנם מקביל את העדריות הזו לנאציזם, אבל בהחלט לא צריך להרחיק לכת כל כך. כמעט כל אדם נפגע מקהילתיות בכך שהוא חושב בצורה עדרית ולא עצמאית כמו שאומר כאן ניטשה.

    כדי להימנע מזה, צריך לחשוד בקהילתיות, לא להשתייך בקלות לקהילה, להתרגל לחשוב לבד.

    (צפיה בדעה במקור)
  • סוזנה שטרית

    , בסרט מוצג הצד השלילי של הקהילה. מדרך ההתלכדות שלה ועד היעדים אליה שואפת היא להגיע. מכאן הגיע גם שמו… , בסרט מוצג הצד השלילי של הקהילה. מדרך ההתלכדות שלה ועד היעדים אליה שואפת היא להגיע. מכאן הגיע גם שמו של הסרט (נחשול)- אשר הפשט שלו הינו גל אשר סוחף אחריו. לא בהכרח שאותו הסחף אשר מתואר באותו הסרט היינו שלילי כפי שמוצג בסרט עצמו. הרי ידוע שה"ניסוי" אשר מוצג בסרט היינו משול לעליית המשטר הנאצי שבבסיסו החל כהתלכדות של "קהילה", כאשר בפועל לא כל "חיי קהילה" סוחפת אחריה את חברי הקהילה לצדדים האפלים. למשל: כיום ניתן למצוא "קהילות" בין היתר במקומות מגורים, כאשר אנשים בוחרים את סביבת המגורים שלהם ע"פ הקהילה בה הם בוחרים לגור (דת, לאום ועוד), אותה הבחירה של חיי הקהילה מובילה להרמוניה בחיים הקהילתיים ולאו דווקא סוחפת אחריה את הקהילתיות למקומות שליליים כמו שמוצגים הם בסרט. (צפיה בדעה במקור)
  • שרון סופר

    , בסרט הנחשול הקהילה מוצגת בצורה אפלה, הדעה של הפרט מבוטלת וכל הקבוצה הולכת בצורה עיוורת אחרי מנהיג. הקהילה באופן… , בסרט הנחשול הקהילה מוצגת בצורה אפלה, הדעה של הפרט מבוטלת וכל הקבוצה הולכת בצורה עיוורת אחרי מנהיג. הקהילה באופן כללי זה דבר טוב, מגבש ומאפשר לקבוצת אנשים לדבוק במטרה מסוימת, צריך למצוא את האיזון. (צפיה בדעה במקור)
  • עמיקם פלד

    הציבוריות מרחיבה את הפרט, מעבר לכך נראה כי במידה רבה, בחברה המודרנית, הרצון שלנו להשתייך לקהילה נובע מהחסך במצב זה.… הציבוריות מרחיבה את הפרט, מעבר לכך נראה כי במידה רבה, בחברה המודרנית, הרצון שלנו להשתייך לקהילה נובע מהחסך במצב זה. החיים המודרניים מציעים מצד אחד מגוון של קהילות אך אלו הן קהילות לצורך עניין מסויים ולכן הן מצומצות ולא מאפשרות לנו להגיע לידי ביטוי מלא. (צפיה בדעה במקור)
  • שרון סופר

    , הקהילה בחיים שלנו משמשת בכמה תחומים: ראשית, לפי המקור "הציבוריות מרחיבה את הפרט" הקהילה מעצימה את האישיות שלנו כפרט.… , הקהילה בחיים שלנו משמשת בכמה תחומים: ראשית, לפי המקור "הציבוריות מרחיבה את הפרט" הקהילה מעצימה את האישיות שלנו כפרט. הקהילה עונה על צורך שלהיות בין אנשים, להביע דעות שיהיה מי שישמע אותן- שיסכים ויעצים או שיחלוק ומכך נפיק לקחים. אך צריך להיזהר ולשים מחיצות וגבולות כדי שהפרט לא ימחק והכלל יהפוך לקבוצה אחת. סיגלית ושרון     (צפיה בדעה במקור)
  • עינבל סער

    , מצד אחד קהילה היא קבוצת שייכות שבה אתה יכול לבוא לידי ביטוי, לקבל תמיכה בעיתות עצב ושמחה ואין אתה… , מצד אחד קהילה היא קבוצת שייכות שבה אתה יכול לבוא לידי ביטוי, לקבל תמיכה בעיתות עצב ושמחה ואין אתה מאבד את עצמך בכלל.  הקהילה נותנת לפרט תחושה של ביטחון, הפרט מוקף באנרגיות חיוביות. מה גם שלדעת הפרט ניתנים פידבקים נוספים מתוך הקהילה, כך שההסתכלות על ה"דילמה" או הרעיון היא הסתכלות רחבה יותר והיא נותנת לפרט את האפשרות ללמוד יותר. מצד שני הקהילה היא תובענית.  יש לקהילה דרישות וציפיות מהפרט מעצם השתייכותו אליה ולעיתים יוצרת אי נוחות עם  האני מאמין שלי כפרט, ובכל זאת גם אם הקהילה נתפסת כתובענית, הרי שהיתרונות עולים על החסרונות. התגובה בשם ימית עותמי ועינבל סער (צפיה בדעה במקור)
  • גיל סנדר

    להתרכז בעולם הפרטי, עולמו הפנימי הוא מקור האנרגיה שמכוון אותו ומאפשר לו לפעול בעולם שמחוצה לו. אלא שמקור אנרגיה זה… להתרכז בעולם הפרטי, עולמו הפנימי הוא מקור האנרגיה שמכוון אותו ומאפשר לו לפעול בעולם שמחוצה לו. אלא שמקור אנרגיה זה יתכלה במידה ולא יהיה מוזן מקשריו עם הסובבים אותו. (צפיה בדעה במקור)

מקורות קרובים